Congreve House

The house sits on a clifftop facing the Hauraki Gulf and Rangitoto Island, and is organised around the particularisation of the site’s relationship with the symmetrical volcanic cone. Within this general schema subtexts are explored.  These include the qualities of ‘bigness’ and the relationship between robust ‘raw’ materials and the ‘cooked’ objects of industrial production.

The house is constructed of double skin concrete block with cast in situ elements and a partial overlaid skin of timber plywood where there is consistent contact with the built shell.

2001 National Business Review NZ Top Home

1994 NZIOB Award for Building Excellence

1994 NZIA National Award

1993 NZIA Ten Best Buildings

1993 Resene Colour Award

Designed at Bossley Cheshire Architects, documented while a director at Jasmax.